Method Putkisto

Method Putkisto

Tavoitteena oman kehon optimi

Method Putkisto on syvävenyttelymenetelmä, joka tunnetaan hyvistä tuloksistaan. Säännöllisesti harjoitettuna se parantaa liikkuvuutta ja kehon toiminnallisuutta eri tavoilla. Method Putkiston tavoitteena on hyvinvoiva ja tasapainoisesti liikkuva ihminen — läpi koko elämän.

Lue lisää Method Putkistosta

Method Putkisto on suomalainen kehonhallintamenetelmä, joka on levinnyt myös ulkomaille. Metodin kehitti Marja Putkisto, joka jatkaa edelleen menetelmän kehittämistä.

Method Putkisto muokkaa vartalon muotoa ja mallia.  Metodin perustana on dynaaminen syvävenyttelytekniikka, jota tekemällä kehon lyhyet ja kireät lihakset pidentyvät, jolloin keho vapautuu takaisin sen normaaliin eli neutraaliin asentoon. Neutraalin asennon hallinta on kaikkien fyysisten suoritusten perusta.

Method Putkisto tähtää siihen, että ihminen olisi vapaa liikkumaan. Tunneilla käytyäsi tunnet olosi virkeäksi ja säännöllisen harjoituksen tuloksena solakoidut, vahvistut ja notkistut.

Method Putkisto -tunnit jakautuvat kolmeen osaan: syvävenyttelyyn, keskivartalon syvien lihasten jumppaan ja syvähengitykseen, joka lisää pallean kimmovoimaa ja nostaa rintakehän oikeaan asentoon.

Voit osallistua viikkotunneille, kun olet käynyt alkeiskurssin tai starttipaketin yksityistunnilla. Alkeiskurssimme ovat usein Method Putkisto- ja MP Pilates -yhdistelmäkursseja. Method Putkisto sopii kaikentasoisille liikkujille.  

MP Laitepilates

Reformer

 

Kehity nopeasti laitetunnilla

Laitepilatestunneilla edistytään harppauksin. Laitteiden jousivastukset paitsi tehostavat harjoittelua ne myös tarvittaessa helpottavat vaikeiden liikkeiden suorittamista. Pian teet liikkeitä, joita et uskonut koskaan tekeväsi.

Lue lisää MP Laitepilateksesta

Pilateksen juuret ovat laiteharjoittelussa. Joseph Pilates kehitti ensimmäiset versiot pilateslaitteista kuntoutustarkoitukseen sairaalasängyistä. Ne nopeuttivat monien vuodepotilaiden kuntoutumista. Myöhemmin Pilates suunnitteli varta vasten pilatesharjoitteluun tarkoitettuja laitteita. Laitepilates soveltuu edelleen hyvin myös erilaisista vammoista kuntoutukseen.

Useat pilateslaitteet, kuten Reformer, Wunda Chair, Cadillac ja Tower, toimivat jousivastuksilla. Ne kehittävät voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja. Niiden lisäksi Pilatesstudio Arabiassa on käytössä Spine Corrector -kaaret sekä MP Wobbeli -tasapainolaudat.

Laitetuntimme järjestetään kiertoharjoitteluna pareittain. Laitepisteitä on neljä, ja ohjaaja kiertää avustamassa jokaista asiakasta vuoron perään. Ohjauksemme on siis hyvin yksilöllistä.

Ennen kuin tulet laitetunneillemme, käythän tutustumassa laitteiden toimintaan esimerkiksi kurssilla. Näin pysyt tunneilla toisten tahdissa. Sen lisäksi sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran taustaa mattopilateksesta. Voit tutustua laitteisiin myös yksityis- tai duotunnilla.

Pilates

Pilates-350x305

Hallitse kehosi, vahvista selkääsi

Pilates on pitkälle hiottu kehonhallintamenetelmä, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehonhallintaa. Pilates vahvistaa keskivartaloa, parantaa kehon tasapainoa sekä notkistaa ja pidentää lihaksia. Se sopii täydellisesti eritasoisille liikkujille.

Lue lisää Pilateksesta

Pilates on suosittu ja nopeasti leviävä voimistelumenetelmä, jonka kehitti Joseph Pilates 1900-luvun alussa. Method Putkisto Pilates eli MP Pilates on klassisesta pilateksesta edelleen kehitetty ja hiottu menetelmä, joka vie sinut pilateksen ytimeen.

Method Putkisto tuo pilateksen ohjaukseen uuden näkökulman, joka auttaa ihmisiä oppimaan tuntemaan kehonsa ja tekemään liikkeet puhtaasti. Yksilöllisen ohjauksen ja nerokkaan menetelmän ansiosta pilatesharjoittelusi nousee uudelle tasolle.

Pilates vahvistaa lihaksistoa, erityisesti selän ja vatsan syviä lihaksia. Se myös parantaa ryhtiä ja selkä pysyy terveenä. Lisäksi menetelmä kehittää keskittymiskykyä, kestävyyttä ja koordinaatiota. Opit hallitsemaan kehoasi paremmin kuin koskaan.

Pilateksesta on iso apu selkäkivusta kärsiville. Monet asiakkaamme ovat saaneet selkävaivoihinsa apua jo ensimmäisistä tunneista lähtien. Osa heistä on päässyt kokonaan selkäkivuistaan eroon säännöllisen harjoittelun ansiosta. Pilates onkin oivallinen vastapaino kroppaa koettelevalle konttorityölle.

Suosittelemme menetelmää myös urheilijoille ja kuntoliikuntaa harrastaville. Keskivartalon lihaksiston vahvistaminen auttaa parantamaan eri lajitekniikoita. Lisäksi kun lihaskestävyys paranee, harrastaja jaksaa myös harjoitella pidempään ja kroppaa kuormittamatta.

MP 3D Luonnollinen kasvoklinikka
mp_3D_kasvoklinikka

Kaunistu sisältä ulospäin

Kasvoklinikan avulla opit itsenäisesti parantamaan kasvojesi lihastasapainoa ja terveyttä. Samalla kaunistut, parannat ilmaisukykyäsi ja lievität stressin vaikutuksia. Kun pää on oikeassa linjassa, kasvot rentoutuvat ja koko keho on vapaa liikkumaan.

Lue lisää MP 3D Kasvoklinikasta

Kasvoklinikalla opit löytämään pääsi oikean asennon. Parannat kasvojen, niskan ja kaulan sekä hartioiden lihastasapainoa pysyvästi. Voit poistaa niskakyhmyn ja vapauttaa purentalihakset sekä vahvistaa ilmelihaksia. Ohjelman avulla kasvonpiirteet selkeytyvät, ja siitä on apua myös äänenkäyttöön. Myös keskittyminen paranee ja nukut levollisemmin kuin aiemmin.

Järjestämme Kasvoklinikka-tunteja keskiviikkoisin klo 17.30 studiollamme. Ennen kuin ilmoittaudut viikkotunneillemme, käythän Kasvoklinikan tutustumiskurssilla tai yksityistunnilla, jotta opit menetelmän perusteet ja termistön. Viikkotuntien ja tutustumiskurssien lisäksi pidämme myös täsmäkursseja, joissa pureudutaan Kasvoklinikan eri osa-alueisiin tarkemmin.