METHOD PUTKISTO -SYVÄVENYTTELY

Method Putkisto

Tavoitteena oman kehon optimi

Method Putkisto on syvävenyttelymenetelmä, joka tunnetaan hyvistä tuloksistaan. Säännöllisesti harjoitettuna se parantaa liikkuvuutta ja kehon toiminnallisuutta eri tavoilla. Method Putkiston tavoitteena on hyvinvoiva ja tasapainoisesti liikkuva ihminen — läpi koko elämän.

Katso, milloin järjestämme Method Putkisto -tunteja >>

Lue lisää Method Putkistosta

Method Putkisto on suomalainen kehonhallintamenetelmä, joka on levinnyt myös ulkomaille. Metodin kehitti Marja Putkisto, joka jatkaa edelleen menetelmän kehittämistä.

Method Putkisto muokkaa vartalon muotoa ja mallia.  Metodin perustana on dynaaminen syvävenyttelytekniikka, jota tekemällä kehon lyhyet ja kireät lihakset pidentyvät, jolloin keho vapautuu takaisin sen normaaliin eli neutraaliin asentoon. Neutraalin asennon hallinta on kaikkien fyysisten suoritusten perusta.

Method Putkisto tähtää siihen, että ihminen olisi vapaa liikkumaan. Tunneilla käytyäsi tunnet olosi virkeäksi ja säännöllisen harjoituksen tuloksena solakoidut, vahvistut ja notkistut.

Method Putkisto -tunnit jakautuvat kolmeen osaan: syvävenyttelyyn, keskivartalon syvien lihasten jumppaan ja syvähengitykseen, joka lisää pallean kimmovoimaa ja nostaa rintakehän oikeaan asentoon.

Voit osallistua viikkotunneille, kun olet käynyt alkeiskurssin tai starttipaketin yksityistunnilla. Alkeiskurssimme ovat usein Method Putkisto- ja MP Pilates -yhdistelmäkursseja. Method Putkisto sopii kaikentasoisille liikkujille.  

BARRE

Barreen jää koukkuun

Barressa tulokset tuntuvat ja näkyvät pian. Se on yhdistelmä pilatesta ja balettia. Se on niin tehokas ja kiva harjoittelumuoto, että siihen jää koukkuun. Tunnilla ei tehdä koreografiaa, mutta liikkeet ja musiikki tempaavat mukaansa kuin hyvä tanssitunti. Liikkeet ovat turvallisia mutta supertehokkaita.

Katso, milloin järjestämme Barre-tunteja >>

Lue lisää Barresta

Barre on supertehokas koko kehon treeni, joka tehdään balettitankoa eli barrea apuna käyttäen. Erityisesti pakarat, reidet ja keskivartalo pääsevät töihin. Barre-tunnilla liikkeet tehdään musiikin mukana, mikä tuo treeniin energiaa ja iloa ja auttaa jaksamaan myös ne viimeiset toistot.

Barren juuret ovat klassisen baletin tankoharjoittelussa ja Lotte Berkin metodissa, joka yhdistää kuntoutusta ja baletin tekniikkatreeniä. Lisäksi pilateksesta ja joogasta tutut tiedostava tekeminen, oikeat linjaukset ja puhtaat liikeradat ovat keskeisiä elementtejä barressa. 

Isometrinen lihastyö, jota barre-tunnilla tehdään paljon, sytyttää syvät ryhtiä kohottavat lihasketjut ja kehittää lihasten kestävyysvoimaa.  Tällöin keho tiivistyy ja lihakset kehittyvät kauniin muotoisiksi. Barre-tunnilta saat mukaasi hyvän ryhdin ja voimaantuneen olon.

SPIRAALISTABILAATIO

 Spiraalistabilaatiolla selkä kuntoon

Spiraalistabilaatio eli SPS on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä. Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu mutta vapaa selkäranka. 

Katso, milloin järjestämme Spiraalistabilaatio-tunteja >>

 

 

PILATES

Pilates-350x305

Hallitse kehosi, vahvista selkääsi

Pilates on pitkälle hiottu kehonhallintamenetelmä, joka opettaa käyttäjälleen tarkkaa koordinaatiota ja kehonhallintaa. Pilates vahvistaa keskivartaloa, parantaa kehon tasapainoa sekä notkistaa ja pidentää lihaksia. Se sopii täydellisesti eritasoisille liikkujille.

Katso, milloin järjestämme Pilates-tunteja >>

Lue lisää Pilateksesta

 

LAITEPILATES

Reformer

 

 Kehity nopeasti laitetunnilla

Laitepilatestunneilla edistytään harppauksin. Laitteiden jousivastukset paitsi tehostavat harjoittelua ne myös tarvittaessa helpottavat vaikeiden liikkeiden suorittamista. Pian teet liikkeitä, joita et uskonut koskaan tekeväsi.

Katso, milloin järjestämme Laitepilates-tunteja >>

Lue lisää MP Laitepilateksesta

Pilateksen juuret ovat laiteharjoittelussa. Joseph Pilates kehitti ensimmäiset versiot pilateslaitteista kuntoutustarkoitukseen sairaalasängyistä. Ne nopeuttivat monien vuodepotilaiden kuntoutumista. Myöhemmin Pilates suunnitteli varta vasten pilatesharjoitteluun tarkoitettuja laitteita. Laitepilates soveltuu edelleen hyvin myös erilaisista vammoista kuntoutukseen.

Useat pilateslaitteet, kuten Reformer, Wunda Chair, Cadillac ja Tower, toimivat jousivastuksilla. Ne kehittävät voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja. Niiden lisäksi Pilatesstudio Arabiassa on käytössä Spine Corrector -kaaret sekä MP Wobbeli -tasapainolaudat.

Laitetuntimme järjestetään kiertoharjoitteluna pareittain. Laitepisteitä on neljä, ja ohjaaja kiertää avustamassa jokaista asiakasta vuoron perään. Ohjauksemme on siis hyvin yksilöllistä.

Ennen kuin tulet laitetunneillemme, käythän tutustumassa laitteiden toimintaan esimerkiksi kurssilla. Näin pysyt tunneilla toisten tahdissa. Sen lisäksi sinulla olisi hyvä olla jo jonkin verran taustaa mattopilateksesta. Voit tutustua laitteisiin myös yksityis- tai duotunnilla.

MP 3D LUONNOLLINEN KASVOKLINIKKA

mp_3D_kasvoklinikka

Kaunistu sisältä ulospäin

Kasvoklinikan avulla opit itsenäisesti parantamaan kasvojesi lihastasapainoa ja terveyttä. Samalla kaunistut, parannat ilmaisukykyäsi ja lievität stressin vaikutuksia. Kun pää on oikeassa linjassa, kasvot rentoutuvat ja koko keho on vapaa liikkumaan.

Katso, milloin järjestämme 3D Kasvoklinikka-tunteja >>

Lue lisää MP 3D Kasvoklinikasta

Kasvoklinikalla opit löytämään pääsi oikean asennon. Parannat kasvojen, niskan ja kaulan sekä hartioiden lihastasapainoa pysyvästi. Voit poistaa niskakyhmyn ja vapauttaa purentalihakset sekä vahvistaa ilmelihaksia. Ohjelman avulla kasvonpiirteet selkeytyvät, ja siitä on apua myös äänenkäyttöön. Myös keskittyminen paranee ja nukut levollisemmin kuin aiemmin.

Järjestämme Kasvoklinikka-tunteja keskiviikkoisin klo 17.30 studiollamme. Ennen kuin ilmoittaudut viikkotunneillemme, käythän Kasvoklinikan tutustumiskurssilla tai yksityistunnilla, jotta opit menetelmän perusteet ja termistön. Viikkotuntien ja tutustumiskurssien lisäksi pidämme myös täsmäkursseja, joissa pureudutaan Kasvoklinikan eri osa-alueisiin tarkemmin.