MP PILATES + METHOD PUTKISTO

Pilates ja Method Putkisto -tutustumiskurssi

Su 6.1. klo 14-17
syvatty pilates

Sisältää 3 tunnin kurssin sekä yhden MP Pilates- tai Method Putkisto -viikkotunnin. Kurssilla opit tärkeät peruskäsitteet ja -liikkeet. Kurssin käytyäsi voit jatkaa viikkotunneillamme. Minimiosallistujamäärä 5 hlöä.

Hinta: 65 € | Ilmoittaudu: arabia(at)pilatesstudio.fi

Ohjaaja: Jenny Karkulahti-Miettinen

Mitä on Method Putkisto?

Method Putkisto on suomalainen kehonhallintamenetelmä, joka on levinnyt myös ulkomaille. Metodin kehitti Marja Putkisto, joka jatkaa edelleen menetelmän kehittämistä.

Method Putkisto muokkaa vartalon muotoa ja mallia. Metodin perustana on dynaaminen syvävenyttelytekniikka, jota tekemällä kehon lyhyet ja kireät lihakset pidentyvät, jolloin keho vapautuu takaisin sen normaaliin eli neutraaliin asentoon. Neutraalin asennon hallinta on kaikkien fyysisten suoritusten perusta.

Method Putkisto tähtää siihen, että ihminen olisi vapaa liikkumaan. Tunneilla käytyäsi tunnet olosi virkeäksi ja säännöllisen harjoituksen tuloksena solakoidut, vahvistut ja notkistut. Method Putkisto -tunnit jakautuvat kolmeen osaan: syvävenyttelyyn, keskivartalon syvien lihasten jumppaan ja syvähengitykseen, joka lisää pallean kimmovoimaa ja nostaa rintakehän oikeaan asentoon.

Voit osallistua viikkotunneille, kun olet käynyt alkeiskurssin tai starttipaketin yksityistunnilla. Alkeiskurssimme ovat usein Method Putkisto- ja MP Pilates -yhdistelmäkursseja. Method Putkisto sopii kaikentasoisille liikkujille.

Mitä on MP Pilates?

Pilates on suosittu ja nopeasti leviävä voimistelumenetelmä, jonka kehitti Joseph Pilates 1900-luvun alussa. Method Putkisto Pilates eli MP Pilates on klassisesta pilateksesta edelleen kehitetty ja hiottu menetelmä, joka vie sinut pilateksen ytimeen.

Method Putkisto tuo pilateksen ohjaukseen uuden näkökulman, joka auttaa ihmisiä oppimaan tuntemaan kehonsa ja tekemään liikkeet puhtaasti. Yksilöllisen ohjauksen ja nerokkaan menetelmän ansiosta pilatesharjoittelusi nousee uudelle tasolle. Pilates vahvistaa lihaksistoa, erityisesti selän ja vatsan syviä lihaksia. Se myös parantaa ryhtiä ja selkä pysyy terveenä. Lisäksi menetelmä kehittää keskittymiskykyä, kestävyyttä ja koordinaatiota.

Opit hallitsemaan kehoasi paremmin kuin koskaan. Pilateksesta on iso apu selkäkivusta kärsiville. Monet asiakkaamme ovat saaneet selkävaivoihinsa apua jo ensimmäisistä tunneista lähtien. Osa heistä on päässyt kokonaan selkäkivuistaan eroon säännöllisen harjoittelun ansiosta. Pilates onkin oivallinen vastapaino kroppaa koettelevalle konttorityölle.

Suosittelemme menetelmää myös urheilijoille ja kuntoliikuntaa harrastaville. Keskivartalon lihaksiston vahvistaminen auttaa parantamaan eri lajitekniikoita. Lisäksi kun lihaskestävyys paranee, harrastaja jaksaa myös harjoitella pidempään ja kroppaa kuormittamatta.

MP 3D KASVOKLINIKKA

3D Kasvoklinikka – teemana purenta

Pe 30.11 klo 18-19.30 
mp_3D_kasvoklinikka
 Kasvoklinikalla opit löytämään pääsi oikean asennon. Parannat kasvojen, niskan ja kaulan sekä hartioiden lihastasapainoa pysyvästi. Voit poistaa niskakyhmyn ja vapauttaa purentalihakset sekä vahvistaa ilmelihaksia.
Samalla kaunistut, parannat ilmaisukykyäsi ja lievität stressin vaikutuksia.
Ohjaaja: Jenny Karkulahti-Miettinen | Hinta: 35 €

Ilmoittaudu tai kysy lisää >>

Mitä on MP 3D Kasvoklinikka?

Kasvoklinikan avulla opit itsenäisesti parantamaan kasvojesi lihastasapainoa ja terveyttä. Samalla kaunistut, parannat ilmaisukykyäsi ja lievität stressin vaikutuksia. Kun pää on oikeassa linjassa, kasvot rentoutuvat ja koko keho on vapaa liikkumaan.

 

 

Lisäksi parannat kasvojen, niskan ja kaulan sekä hartioiden lihastasapainoa pysyvästi. Voit poistaa niskakyhmyn ja vapauttaa purentalihakset sekä vahvistaa ilmelihaksia. Ohjelman avulla kasvonpiirteet selkeytyvät, ja siitä on apua myös äänenkäyttöön. Myös keskittyminen paranee ja nukut levollisemmin kuin aiemmin.

Järjestämme Kasvoklinikka-tunteja keskiviikkoisin klo 11.15 ja 17.30. Ennen kuin ilmoittaudut viikkotunneillemme, käythän Kasvoklinikan tutustumiskurssilla tai yksityistunnilla, jotta opit menetelmän perusteet ja termistön. Viikkotuntien ja tutustumiskurssien lisäksi pidämme myös täsmäkursseja, joissa pureudutaan Kasvoklinikan eri osa-alueisiin tarkemmin.

METHOD PUTKISTO


30pv 300
MP 30 päivän teho-ohjelma seuraavan kerran syksyllä 2018

Solakoidu, vahvistu ja virkisty kuukaudessa.

Jos Method Putkisto ei ole sinulle ennestään tuttu menetelmä, käythän alkeiskurssin tai yksityistunnilla ennen teho-ohjelman alkua.

Lue lisää 30 pv teho-ohjelmasta + tarkka aikataulu

Marja Putkiston kehittämän 30 päivän teho-ohjelman avulla voit saada kauniimman, terveemmän ja solakamman vartalon jo kuukaudessa. Ohjelman avulla lisäät liikkuvuuttasi, parannat hengitystekniikkaasi ja kohennat ryhtiäsi.

 

x.x klo 10–12

x.x. klo 10–11.30

x.x. klo 10–11.30

x.x. klo 10–11.30

x.x. klo 10–12

Ohjelma sopii kaikille vartalotyypeille ja kaikenikäisille. Mittaamme halutessasi tulokset ennen ja jälkeen kurssin.

Ohjattujen tuntien lisäksi saat kotiharjoitteita, jotka parantavat tuloksia. Kurssin hintaan sisältyy Marja Putkiston Kaunis & solakka vartalo -kirja, joka auttaa kotiharjoitteiden tekemisessä.

LAITEPILATES

Laitepilates – tutustumiskurssi

Reformer

Laitteiden avulla kehityt nopeasti, ja ne tukevat myös mattopilates-harjoittelua. Käytämme tunneilla Reformer-, Tower-, Cadillac-, Wunda Chair- ja Spine Corrector -laitteita. Tunnit toteutetaan kiertoharjoitteluna. Ennen laitepilateksen viikkotunneille tuloa edellytämme pilateksen perustaitoja ja laitekurssilla käymistä. Kurssi toteutetaan kahdeksan hengen ryhmässä.

Kurssin jälkeen voit aloittaa laitetunneilla..

PE 26.10. klo 17–19 | Hinta 40 € | Ohjaaja Jenny / Säde

Ilmoittaudu tai kysy lisää >>

Lue lisää MP Laitepilateksesta

Pilateksen juuret ovat laiteharjoittelussa. Joseph Pilates kehitti ensimmäiset versiot pilateslaitteista kuntoutustarkoitukseen sairaalasängyistä. Ne nopeuttivat monien vuodepotilaiden kuntoutumista. Myöhemmin Pilates suunnitteli varta vasten pilatesharjoitteluun tarkoitettuja laitteita. Laitepilates soveltuu edelleen hyvin myös erilaisista vammoista kuntoutukseen.

Useat pilateslaitteet, kuten Reformer, Wunda Chair, Cadillac ja Tower, toimivat jousivastuksilla. Ne kehittävät voimaa, notkeutta ja motorisia taitoja. Niiden lisäksi Pilatesstudio Arabiassa on käytössä Spine Corrector -kaaret sekä MP Wobbeli -tasapainolaudat.

Laitetuntimme järjestetään kiertoharjoitteluna pareittain. Laitepisteitä on neljä, ja ohjaaja kiertää avustamassa jokaista asiakasta vuoron perään. Ohjauksemme on hyvin yksilöllistä.

SPIRAALISTABILAATIO

Spiraalistabilaatio

Seuraava kurssi

Spiraalistabilaatio-harjoittelu on erinomainen tapa ehkäistä selkäkipuja ja -ongelmia sekä parantaa selän toiminnallisuutta. Menetelmä on kovassa nosteessa maailmalla.

Ilmoittaudu tai kysy lisää >>

Mitä on spiraalistabilisaatio?

SPS – Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä. Tavoitteena on liikkuessa hyvin tuettu mutta vapaa selkäranka.

 

 

 

Spiraalistabilaatio (SPS) -harjoittelussa käytetään vastuskuminauhoja, jotka on varta vasten menetelmää vasten suunniteltuja. Menetelmän ideana on pidentää  vartaloa ylöspäin käyttämällä aktiivisesti spiraalimaisia lihasketjuja.

Spiraalistabilaatio vahvistaa syvien vatsalihasten toimintaa ja rentouttaa selän pitkittäisten ojentajalihasten ylijännittyneisyyttä. Paine välilevyisssä vähenee, välilevyjen aineenvaihdunta paranee ja selkänikamien syntyy lisää tilaa. 

Mitä on Nordic Walking?

Modern Nordic Walking on perinteisen suomalaisen sauvakävelyn pohjalta kehitetty liikuntakonsepti, jossa korostuvat oikea kävelytekniikka, ryhti ja kehonhallinta.

Oikeaoppinen sauvatekniikka lisää tehoa harjoitteluun ja vähentää niveliin kohdistuvaa painetta ja takaa ylä- ja keskivartalolle luonnollisen ja tehokkaan tavan osallistua vartalon liikuttamiseen eteenpäin.

Total Barre

Tutustu Total Barreen

Kursseja pidetään kysynnän mukaan

Total Barre on maailmalla suuren suosion saanut ryhmätunti, jossa tehdään innostavan musiikin soidessa kokonaisvaltainen treeni. Total Barressa pilateksesta tutut syvät lihasketjut aktivoidaan pystyasennossa ja keskivartalon lisäksi erityisesti jalat ja pakarat pääsevät toden teolla töihin.

Hinta: 30 € | Kysy lisää >>

PERHEJOOGA

Perhejooga

Jatkuu keväällä
Perhejooga_pieni

Perhejooga on kehonhallintatunti lapselle ja aikuiselle. Tunnille osallistuvat lapsi  yhdessä isän, äidin tai isovanhempansa kanssa.

Ilmoittaudu: arabia(at)pilatesstudio.fi

Hinta:  25 €/pari,  kaikki kolme kertaa pakettihintaan 60 €/pari

Ohjaaja: Laura Foon

Alkeiskurssilta viikkotunneille

Tuntimme perustuvat pitkälti suulliseen ohjaukseen. Siksi on tärkeää, että käyt alkeiskurssilla tai starttipaketin yksityistunnilla, ennen kuin aloitat käymisen säännöllisillä viikkotunneillamme. Kun osaat peruskäsitteet ja -asennot, saat tunneista enemmän irti ja pysyt ryhmän tahdissa.

Alkeiskurssimme ovat useimmiten Method Putkisto ja MP Pilates -yhdistelmäkursseja. Kurssin jälkeen voit pohtia ohjaajan kanssa, kumpi lajeista sopii lähtötilanteesi paremmin. Joskus pidämme myös MP Pilateksen alkeiskursseja.

Kurssin jälkeen voit aloittaa millä tahansa Method Putkisto -tunnilla, missä on vain tilaa. MP Pilates -tunteja järjestämme eritasoisia. Kurssin jälkeen kannattaa aloittaa alkeis- tai perustason tunneilla.

Alkeiskurssien lisäksi järjestämme myös erikoiskursseja. Niitä ovat esimerkiksi 30 päivän teho-ohjelma ja 3D Kasvoklinikan täsmäkurssit. Loppukeväästä ja alkusyksystä pidämme myös MP Kävelyn taito -kursseja.

Lämpimästi tervetuloa studiollemme!

Jäikö jotain epäselväksi? Kerrothan, kuinka voimme olla avuksi!