Kasvojumppa auttaa löytämään kauneuden joka sinussa jo on – 5 syytä aloittaa harrastaminen

30.05.2023 | Kasvojumppa

Kasvoista sen näkee. Mielialat ja huolet, metatyön määrän, sen kun tunnit eivät vaan riitä ja jopa terveydentilan. Miten paljon istumme ja niitä digilaitteita kulutamme. Kasvojumppa auttaa paitsi kaunistumaan myös voimaan paremmin.

Nykypäivän vaativuuksien alati kiristyessä niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin, eletyn elämän jäljet koristavat kaikkien kasvoja entistä herkemmin. Kasvot ovat vastassa joka aamuisissa peiliin vilkaisuissa, ja siksi meidän tulisi säännöllisesti huoltaa juuri tätä kehomme osaa. 

Erityisesti tällaisena valon ja lämmön vuodenaikana, kaikki näkyy vielä armottomammin. Kun kasvoillamme ei vielä väriä ole, kaivamme sitä vaatekaapeista, kampaamoreissuilta – joita ei kuukausiin vielä edes tarvittaisi – tuloksia minuuteissa lupaavista purnukoista ja toiset jopa kalliista hoitoloista. Siitä huolimatta ainoastaan luonto ympärillämme on puhjennut täyteen kukkaansa.

Yhtä lailla meidänkin tulisi näkyä ja voida esitellä luonnollista kauneuttamme. Silti kasvot ovat edelleen se kehomme osa, joka jätetään vaille liikunnallista huomiota turhan herkästi tai sen jumppauttaminen kaiken muun kiireen keskellä sivuutetaan. 

On jo isoäitiemme opettamaa, että se miten kannamme itsemme ja tuomme kasvomme esiin, on käyntikorttimme tähän maailmaan. Jokin sanoo, että näitä vanhoja naisia viisauksineen on uskominen. Samoja naisia, jotka luottivat liikkumisen, saunan, hyvien unien ja pullan leipomisen olevan portti kauneuteen.

Tarvitsemme kokonaan toisenlaista ajattelua – kasvoajattelua.

Kasvojen lihasten huoltamista priorisoidaan turhan vähän. Yhä huomio mitä liikkumiseen tulee, keskittyy enimmäkseen kaulasta alaspäin tehtyyn treenaamiseen; milloin vatsa tulisi saada litteämmäks, tai pepun pakarat persikanpyöreiksi. Kymppitonni-askeleita seurataan kuka miltäkin laitteelta, ja raittiin ulkoilman nimeen vannovat kaikki; vähintään päivittäin. 

Vai oletko kuullut jonkun sanovan sinulle, että hei nyt voisi tehdä todella hyvää muuttaa pään linjausta! Tai voi vitsit toi sinun puruleuka, se on vähän nyt liian eteenpäin työntynyt, vedä sitä hieman sisäänpäin. Ja tämä on ehkä se haastavin, että taitaa olla aika aktivoida parit ilmelihakset. Omille kasvoille toisen kehotuksesta asetettu väkinäinen hymy alkaa lähinnä… no tiedätte kyllä. 

Sellaisia neuvoja ei jaeta, vaikka pitäisi. 

Tarvitsemme siis vielä enemmän tietoisuuden lisäämistä kasvoajattelussa. Pelkästään kasvojen lihaksiston liikuttamisella ja niiden vahvistamisella on suuri merkitys hyvinvointiimme. Meidän tulisi ottaa useammin käyttöön ne keinot, joilla voimme huoltaa juuri tätä kehomme osaa, joka vaikuttaa eniten siihen, miten itsestämme ajattelemme.

Kasvot kauniiksi tiedostamalla ja ajattelemalla uudella tavalla

Kasvoajattelulla sinä voit paremmin ja kaunistut pelkästään asennon muuttamisella, kosketuksella ja rentoutumisella. Suurin osa harjoitteista käsittelee hermotusta kasvoilla ja lähettää aivoille viestin. Siitä syystä kasvojumpan vaikutus on välitön.

Kuten viestin sanomakin. Kun harjoittelun keskiöön asetetaan oman luonnollisen kauneuden esiin tuominen, mikä vaikutus sillä onkaan mielellemme ja tapaamme ajatella itsestämme. Se on ehdottomasti ajattelua, jota tarvitsemme nykypäivänä lisää. 

Vihdoin kasvojen lihaksiston harjoittaminen alkaa herättää enemmän kiinnostusta ja meilläkin on ilo levittää sen ilosanomaa. Kasvojumpalla opit hallitsemaan kasvojesi lihaksistoa. Kun osaamme rentoutua silloin kun sitä tarvitsemme, ja toisena hetkenä taas vahvistua, pääsee kasvojemmekin luonnollinen olemus kauniisti esiin.

Kasvojumppa on arjen luksusta

Kasvojumppa on ekologinen ja pehmeä kauneudenhoitomuoto. Se on välittömästi virkistävää harjoittelua, jonka tulokset saavutetaan jo ensimmäisen kerran jälkeen. 

Tämän maailman luonnollisimman kasvoja kirkastavan hoitohetken salaisuus keskittyy muun muassa näiden viiden asian ympärille:

1. Pään oikean asennon löytäminen

 Erityisen tärkeää huomioida, jos istuu paljon, hartiat ovat usein jumissa tai pää työntyy herkästi vartalon yläpuolelle. 

2. Niska-hartiaseudun rentouttaminen

Ennaltaehkäisee niskakyhmyn syntyä tai poistaa sitä.

3. Silmien hallitseminen

Eivät sielun peili, vaan ryhdin.

Väsyneiden silmien lepuuttamisella ja silmälihasten vahvistamisella on suuri vaikutus ryhtiin.

4. Purentalihasten huoltaminen

Leuan asento vaikuttaa myös ryhtiin sekä myös hengityksen vapaaseen kulkuun. Kireiden purentalihasten rentouttaminen ylipäätään neutralisoi kasvot.

Ja narskuttajat: syljentuotantosi on vähäisempi, ja sillä taas on kielteinen vaikutus ruoansulatukseemme. 

5. Anti-aging

 Kokonaisvaltainen kaunistuminen tapahtuu luonnollisin keinoin. Kasvojumpan avulla myös näkyvä ikääntyminen hidastuu. 

Kauneus on jo sinussa. Paljastamalla kasvosi, myös persoonasi alkaa aivan eri tavalla näkyä. Ja ihan varmasti näyttää paremmalta se kaapin perältä kaivettu fuksianvärinen paitakin. Löydä taas yhteys omaan kauneuteesi ja anna sen näkyä muillekin! 

Jenny Karkulahti-Miettinen ohjaa nyt kesäaikana joka tiistai klo 19 ajalla 30.5.-27.6. studiollamme Kasvojumppaa. Rentoutetaan niska-hartiaseutu ja purentalihakset sekä aktivoidaan ilmelihaksia ja kohennetaan ryhtiä. Viikkotuntia on tarkoitus jatkaa myös syksyllä.