Anne Nummenpää on Vuoden asiakas – Method Putkisto palautti liikuntakyvyn ja Kasvoklinikka unenlahjat 

02.01.2018 | Yleinen, Method Putkisto

Anne Nummenpää löysi Method Putkiston vuosi sitten. Sen ansiosta hän pystyy tekemään jälleen pitkiä kävelylenkkejä koirien kanssa. Pilatesstudio Arabia valitsi Annen syyskauden päätteeksi Vuoden asiakkaaksi.

ERITYISRYHMIEN LIIKUNNANOHJAAJA Anne Nummenpää on harrastanut liikuntaa koko ikänsä. Erityisesti hän on nauttinut pitkistä kävelylenkeistä metsässä koiran kanssa.

Muutama vuosi sitten alkaneiden iskiashermovaivojen vuoksi Nummenpää ei pystynyt enää kulkemaan pitkiä matkoja. Lantionseutu meni niin pahasti jumiin, että Anne pystyi tekemään enää vain vartin mittaisia kävelyitä.

Liikuntakyky alkoi palautua vasta sen jälkeen, kun hän alkoi käydä Pilatesstudio Arabiassa Method Putkisto -syvävenyttelytunneilla.

”Aloitin vuodenvaihteessa ja kesään mennessä lantion seutu oli auennut jo niin, että matkat pitenivät. Nyt en joudu enää miettimään rajoitteita, ja liikkuminen tuntuu vapaalta”, Anne sanoo. ”Olen kerta kaikkiaan sitä mieltä, että liikuntakykyni palaaminen on Method Putkiston ansiosta. Pienemmällä saa usein enemmän aikaan kuin reuhtomisella.”

 

”Olin niin jumissa, että Method Putkisto sopi minulle paremmin kuin pilates”

ANNE ASUU Arabianrannassa, jonne hän muutti Hämeenlinnasta lastensa ja lastenlastensa perässä reilu vuosi sitten. Hän oli kiinnittänyt Pilatesstudio Arabiaan huomiota jo ennen muuttoaan, sillä bussireitti tyttären luokse Viikinmäkeen kulki Hämeentiellä studion ohitse.

Muuton jälkeen Annen, 67, piti aloittaa studion pilatestunneilla, koska oli harrastanut lajia jo vanhassa kotikaupungissaan. Käytyään studiolla Method Putkiston ja Method Putkisto pilateksen tutustumiskurssin hän päätti ilmoittautua Method Putkisto -tunneille, koska yhdessä ohjaajan kanssa he tulivat siihen johtopäätökseen, että syvävenyttelystä olisi hänelle suurempi apu.

”Olin niin jumissa, että Method Putkisto sopi minulle paremmin kuin pilates”, Anne sanoo.

Nykyisin Anne käy keskiviikkoaamuisin kahdella eri tunnilla. Ensin hän osallistuu Method Putkiston ja Total Barren yhdistelmätunnilla, joka kestää puolitoista tuntia. Sen jälkeen hän jää vielä 45 minutin Kasvoklinikka-tunnille. Molemmat tunnit ohjaa Jenny Karkulahti-Miettinen, joka on Pilatesstudio Arabian yrittäjä.

”Jenny on erinomaisen selkeä ja asiansa osaava ohjaaja. Pidän myös hänen käyttämästään musiikista”, Anne kiittelee.

 

”Ensimmäisen kasvoklinikkatunnin jälkeen nukuin kuin vauva kahtena seuraavana yönä.”

TOTAL BARRESSA pilateksesta tutut syvät lihasketjut aktivoidaan pystyasennossa. Keskivartalon lisäksi erityisesti jalat ja pakarat pääsevät toden teolla töihin. Kasvoklinikka puolestaan auttaa muun muassa tasapainottamaan kehoa ja kasvoja sekä rentouttamaan purentalihakset.

”Uneni on yleensä katkonaista, mutta ensimmäisen kasvoklinikkatunnin jälkeen nukuin kuin vauva kahtena seuraavana yönä. Purentalihasten ja kallonpohjan lihasten rentoutus teki tehtävänsä”, Anne kiittelee.

Kasvoklinikka-tunneilla käyminen on saanut Annen harkitsemaan myös kuoroharrastuksen aloittamista uudelleen. Ääni ei enää jää kurkkuun, vaan resonoi kauniisti pään onteloissa.

”Kasvoklinikassa venytellään kurkun lihaksia, jotka vaikuttaa kurkun toimintaan. Myös erilaiset mielikuvaharjoitukset ovat avanneet laulunlahjani ja -haluni, ja joulun alla kävin laulamassa kauniita joululauluja sydämeni pohjasta”, hän kertoo.

 

”Method Putkisto hoitaa perusterveyttä ja toimii myös ennaltaehkäisevänä hoitona.”

VALITSIMME ANNEN  Vuoden asiakkaaksi ja palkitsimme hänet lahjakortilla. Sen lisäksi että Anne käy sitoutuneesti tunneillamme, hän myös puhuu studiomme puolesta hyvää muun muassa kotitalossaan Helsingin Loppukirissä.

Loppukiri on aktiivisten aikuisten asuinyhteisö, jossa asukkaat antavat oman osaamisensa kaikkien käyttöön. Esimerkiksi erityisliikunnanohjaaja Anne vetää muille asukkaille istumatansseja ja toimii myös tarvittaessa kuntosaliohjaajana.

”Henkeen ja vereen olen sitä mieltä, että Method Putkisto on upea juttu, jonka pitäisi laajeta ja yleistyä. Ihmisten tulisi oppia enemmän omasta kehostaan”, Anne perustelee.

”Method Putkisto hoitaa perusterveyttä ja toimii myös ennaltaehkäisevänä hoitona.”