Päivi Huopainen on huomannut kehonhallintatuntien hyödyt: ”Ryhti, liikkuvuus ja stressinsietokyky ovat parantuneet”

22.01.2019 | Yleinen

Päivi Huopainen kukitettiin ansaitusti Vuoden asiakkaana tammikuussa pidetyissä uusien tilojen avajaisissa.

Päivi Huopaisella, 54, tulee maaliskuussa täyteen kaksi vuotta Pilatesstudio Arabian asiakkaana. Studio sijaitsi aiemmin kätevästi hänen naapurissaan, ja Päivi tuli alkeiskurssille. Kurssin jälkeen hän ilmoittautui torstai-illan Method Putkisto -syvävenyttelytunneille.

Alkeiskurssi pitää käydä ennen kuin tulee viikkotunneille, jos lajeista ei ole aikaisempaa kokemusta, sillä kurssilla opetetaan eri lajien peruskäsitteet ja -liikkeet. Kun ne on hallussa, viikkotunneista saa enemmän irti.

Nykyään Päivi käy kahdella eri viikkotunnilla, sillä hän otti syksyllä ohjelmaan syvävenyttelyn lisäksi myös laitepilateksen.

Laitepilates tuntui Päivistä vähän kummalliselta aluksi, mutta pikku hiljaa asiat alkoivat aukeamaan ja hän alkoi edistyä isoin askelin.

Kehitys ei jäänyt huomaamatta myöskään Päivin ohjaajilta Tuija Parkkoselta ja Säde Kajovaaralta. Tammikuun alussa pidetyissä Pilatesstudio Arabian uusien tilojen avajaisissa Päivi palkittiin vuoden asiakkaana.

“Haluaisin vielä tässäkin yhteydessä kiittää kaikkia studion ohjaajia ammattitaitoisesta ja yksilöllisestä ohjauksesta”, Päivi kertoo.


Pilateksesta apua päätetyön aiheuttamiin selkävaivoihin


Päätetyön tekeminen on suuri syy sille, miksi Päivi käy kehonhallintatunneilla. Työskentely päätteellä painaa helposti ryhdin kasaan, mutta säännöllisen harjoittelun avulla vartalon pysyy paremmassa ryhdissä ja säästyy turhilta kivuilta.

”Olen tehnyt toimistotyötä yli 30 vuotta. Sitä ymmärtää, että pitää tehdä jotakin, muuten kroppa ei kestä”, Päivi sanoi.

Välillä Päivillä menee selkä jumiin. Kerran työterveyslääkäri kielsi kipeän selän vuoksi tunneilla käymisen ja kehotti sen sijaan menemään fysioterapiaan.

”Kävin fysioterapiassa pari kertaa ja huomasin, että teimme siellä samoja juttuja kuin pilateksessa”, Päivi naurahtaa. ”Sain fysioterapeutilta luvan palata takaisin tunneille.”

Tunnit tekevät hirveän hyvää stressille”


Päivin mielestä kehonhallintatunnit toimivat myös hyvänä vastapainona vaativalle työlle, sillä hänen työpäivänsä ovat välillä yhtä hullunmyllyä.

”Arvostan lajeja, joissa pää tyhjenee työasioista. Tunnit tekevät hirveän hyvää stressille”, hän sanoo.

”Olen myös huomannut, että stressinsietokykyni on kasvanut. Ja kun en ole stressaantunut, nukun hyvin ja voin sitäkin kautta paremmin.”

Päivi ei kuvaile itseään erityisen liikunnalliseksi. Kehonhallintatuntien lisäksi hän harrastaa hyötyliikuntaa kävelemällä työmatkat kotoaan Arabianrannasta Vallilaan.

”Heti ei kannata lannistua, kyllä ne asiat pikkuhiljaa aukeavat.”

Töiden jälkeen hän viihtyy parhaiten sohvalla kirjaa lukien, mutta kaksi kertaa viikossa kehonhallintatunnit rikkovat rutiinit.

”Aina välillä joudun patistamaan itseäni tunneille, mutta aina olen iloinen ja ylpeä itsestäni, että päätin lähteä”, hän sanoo.

”Tuntien jälkeen olen hyvällä tuulella ja saan niistä energiaa. Se on hirveän tärkeä asia.”

Oivalluksia tulee jokaisella tunnilla

Päivi iloitsee siitä, että oppii  tunneilla paljon uusia asioista. Vielä kahden vuoden jälkeenkin uusia oivalluksia tulee lähes jokaisella tunnilla. Ryhdin lisäksi myös hänen liikkuvuutensa on parantunut parin vuoden aikana.

”Muutoksen huomaa itse parhaiten tunneilla”, hän sanoo.

Päivi on myös suositellut studiota tutuilleen ja on saanut houkuteltua tunneille myös yhden työkaverinsa.

”Käyn niin paljon tunneilla, että puhun niistä aina töissä. Ei haittaisi mitään, vaikka kaikki toimiston ihmiset harrastaisivat näitä lajeja”, hän sanoo.

Entä millaisia terveisiä Päivi lähettäisi pilates- ja muita kehonhallintatunteja pohtiville?

“Heti ei kannata lannistua, kyllä ne asiat pikkuhiljaa aukeavat. Välillä on hankalaa vieläkin, mutta seuraava tunti on taas parempi”, hän korostaa.

Tutustu Pilatesstudio Arabian kurssitarjontaan täältä. Pidämme tutustumiskursseja tasaisin väliajoin. Kattavan viikkotuntivalikoimamme löydät täältä. Pilatesstudio Arabia sijaitsee Arabia135-korttelissa.